Vanaf welke leeftijd kan ik chatten?

Gewijzigd op Di, 26 Mrt om 3:29 PM

De Gezond.nl app kan gebruikt worden voor alle leeftijden.

Afhankelijk van de leeftijd kunnen kinderen zelf chatten of dit laten doen door een ouder of wettelijk voogd.

Kinderen jonger dan 12 jaar:

Voor kinderen onder de 12 jaar moet de ouder of wettelijk voogd het chatgesprek voeren namens het kind en beslissingen nemen over de medische behandeling van het kind. De ouder kan inloggen met de eigen DigiD of die van het kind.

Kinderen tussen de 12 en 16 jaar:

Kinderen mogen zelf chatten met een zorgverlener, maar ouder en kind moeten beiden toestemming geven voor een medische behandeling.

Kinderen ouder dan 16 jaar:

Kinderen mogen zelf chatten met een zorgverlener en beslissingen nemen over een medische behandeling.

Let op: Medische gegevens van kinderen jonger dan 16 jaar kunnen niet opgehaald worden uit het informatiesysteem van de huisarts vanwege landelijke afspraken, en kunnen dus niet getoond worden in de app.